Wim Prins ontvangt Zilveren Barensteel

Op zaterdag 10 april werd Wim Prins door wethouder Arno van Kempen onderscheiden met de Zilveren Barensteel van de gemeente Teylingen. Hij kreeg de Barensteel voor zijn jarenlange inzet voor toneelvereniging Pankras en ander vrijwilligerswerk. Wim kreeg de onderscheiding van het gemeentebestuur van Teylingen voor ‘een behoorlijke waslijst aan activiteiten die Wim door de jaren op vrijwillige basis heeft uitgevoerd’, aldus Van Kempen.

Om twee uur ’s middags belde de wethouder aan bij de voordeur van Wim, die volkomen verrast werd door deze actie. Binnenkomen was geen optie vanwege corona, dus moest de speech voor de voordeur plaatsvinden.

In 1963 werd hij lid van Pankras als spelend lid, waarvan hij heden ten dage nog steeds lid is. Hij zat in het bestuur als secretaris en als voorzitter. Hij regisseerde, richtte in 1997 de jeugdgroep op samen met Nico Sluijmer en is al jaren verdienstelijk als Piet en de laatste jaren als Sint.

In 1965 werd hij lid van het mannenkoor en leidde hiervan de fusie tussen het toenmalig mannenkoor en het dameskoor naar gemengd koor St Pancratius. Ook hier vervulde hij vele jaren de rol van voorzitter en momenteel zelfs weer op interim-basis.

Na zijn pensioen besluit hij een oude hobby op te pakken en gaat biljarten. Na een jaar heeft hij nu de rol van penningmeester.

Al met al een mooie staat van dienst, waarbij de gemeente geen moment twijfelde of Wim in aanmerking kwam voor deze gemeentelijke onderscheiding.

Een verbaasde Wim liet het gelaten over zich heenkomen waarna zijn vrouw Chris de onderscheiding bij hem opspeldde.

Daarna kreeg hij bloemen van zijn kinderen, Pankras, gemengd koor St Pancratius en natuurlijk zijn vrouw! Daarna was het tijd voor een glas champagne!

De Zilveren Barensteel
De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals Wim Prins. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen. De Zilveren Barensteel is een onderdeel van het gemeentewapen van Teylingen.