Pankrasleden op puzzeltocht door Sassenheim

De oefenavonden en voorstellingen van toneelvereniging Pankras liggen al een jaar stil door het coronavirus. Om toch actief te blijven als vereniging, werd zondag werd een puzzeltocht door Sassenheim georganiseerd.

De leden liepen in tweetallen of met de familie zo’n 5 kilometer door Sassenheim. Onderweg moesten letters verzameld worden door het beantwoorden van vragen. De route ging van Het Onderdak door de Oranjebuurt via het centrum naar de Kagerbuurt.

Bij de nieuwe koffiebar Nozems konden de leden terecht voor koffie en een extra letter. Bij Cafetaria Royaal vonden de broodjes kroket gretig aftrek. Bij het beeld van de tulp op de Essenlaan werden selfies gemaakt voor de foto-opdracht.

Op het einde van de puzzeltocht moest met 23 letters een titel van een toneelstuk gemaakt worden. Het juiste antwoord was “In het vrolijke Weerhaantje”, een klucht die Pankras in 1983 speelde met Jan Zwetsloot in de hoofdrol.

Pankras hoopt snel na het opheffen van de corona maatregelen weer te kunnen repeteren in Het Onderdak waarna het doek in de theaterzaal weer open kan voor de volgende voorstelling.