Jeugdtoneel Pankras bestaat 20 jaar

In 1997 is de jeugdafdeling van Pankras opgericht. Op 17 en 18 juni werd het 20-jarig jubileum gevierd met 3 voorstellingen van De verjaardag van Lodewijk de Enige.  Dit geweldige stuk werd door de volledige jeugdgroep gespeeld. Iedereen deed mee. Van de jongste tot de oudste speler.

Waar gaat het stuk over?

Een groep toneelspelers komt bij elkaar om over het nieuw te spelen stuk te praten. Iedereen heeft natuurlijk zijn mening en die wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Alles passeert de revue. Wat gaan we doen? Een toneelstuk, klassiek of iets moderns? Of liever een musical? Dan komt er een verzoek van de koning om ter gelegenheid van de verjaardag van koning Lodewijk een voorstelling te geven. Wat er dan allemaal gebeurt is soms hilarisch. We volgen de toneelgroep, maar we zien ook wat er allemaal in het paleis gebeurt. Lodewijk voelt er niets voor om zijn verjaardag te vieren. Voelt er niet voor om Koning te worden en al helemaal niet om te trouwen. Dat kan wat worden!

De verjaardag van koning Lodewijk de Enige (2017)

De jeugduitvoering "De verjaardag van koning Lodewijk de Enige". Auteur: Koos Meinderts & Ton Scherpenzeel. Regie: Aniek van Bruggen en Liesbeth Beaufort. Gespeeld door toneelvereniging Pankras in 2017. Foto's Edwin van der Wijngaard.