Pieten rijden op de Solex naar Sassenheim

Om de stoomboot lichter te maken kwamen de pieten zaterdag op ronkende Solexen naar Sassenheim. De pakjesboot van de goedheiligman liep toch nog vast op De Kaag waardoor de Sint een kleinere boot moet lenen voor de tocht naar de Oosthaven. Daar werd hij welkom geheten door vele kinderen en burgemeester Carla Breuer.

Sinterklaas reed op zijn schimmel Amerigo samen met alle pieten en de pietenband door de winkelstraten van Sassenheim. In park Rusthoff stond de grote stoel van Sinterklaas klaar zodat de Sint alle kinderen een hand kon geven en ze het hem op de foto konden gaan.

De intocht wordt georganiseerd door TOV Sassenheim in samenwerking met Pankras toneelvereniging. Zij krijgen ondersteuning van de Tjarda Sassenheim – Warmond Adest Musica , Atleta, EHBO, verkeersregelaars, de politie en de gemeente Teylingen.

 

Drukke Sint
Sinterklaas had het er de afgelopen periode maar weer druk mee. Vanaf het moment dat hij zijn oude voeten weer aan land zette, kon hij weer flink aan de bak. Gelukkig kon hij ook dit jaar weer op de steun rekenen van Pankras. Na de intocht door Sassenheim konden vele verenigingen, scholen, bedrijven en huisgezinnen de Sint verwelkomen. Hoe hij het voor elkaar kreeg, weet alleen de Sint, maar het verhaal gaat dat hij op 5 december 3 scholen in Sassenheim, 1 in Voorschoten en 1 in Lisse tegelijk aandeed! Vermoedelijk hebben de Sint en zijn Pieten de hele weg naar Spanje nodig om bij te komen. Maar volgend jaar zijn ze ongetwijfeld weer van de partij… Wellicht brengt hij dan ook een bezoek aan uw bedrijf of vereniging.

Pankras helpt ouders, bedrijven en verenigingen die een huisbezoek van de Sint willen aanvragen: bel 0252-411421 of stuur een mail naar sint@pankras.nl.