Lintje voor Pankras-lid Wim Prins

Pankras-lid Wim Prins (82 jaar) heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Woensdag 26 april kreeg hij van burgemeester Carla Breuer te horen dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor toneelvereniging Pankras en ander vrijwilligerswerk.

Wim Prins heeft een lange staat van dienst waar het gaat om vrijwilligerswerk. In 1963 werd hij lid van de Algemene Toneelvereniging Pankras uit Sassenheim. Hij zat in het bestuur als secretaris en als voorzitter. Hij regisseerde, richtte in 1997 de jeugdgroep op samen met Nico Sluijmer en was jaren verdienstelijk als Sint. Wim Prins is nog steeds actief als toneelspeler bij Pankras.

In 1966 werd Prins lid van R.K. Gemengd koor St. Pancratius. In 1991 trad hij toe tot het bestuur van het koor: eerst al secretaris en later ook als voorzitter. Naast de bestuursfuncties bij ATV Pankras en R.K. Gemengd koor St. Pancratius is hij ook bestuurslid geweest bij Biljartvereniging De Poedelaars ’83 uit Oegstgeest.

Wim Prins ontving in 2021 de Zilveren Barensteel van de gemeente Teylingen.

Foto Henk Keijzer