Pankras speelt Pietjesverdriet voor HLTsamen

Op uitnodiging van Sinterklaas heeft Pankras afgelopen donderdag 28 november voor de Sinterklaasbijeenkomst van ambtelijke werkorganisatie HLTsamen het korte toneelstuk Pietjesverdriet opgevoerd.

Dit stuk verhaalt over een aantal pieten die van Sinterklaas een tablet hebben gekregen waarop ze via berichtjes van de Sint gevraagd worden klusjes te doen. Twee nog wat jonge Pieten vinden dat te gek en gaan ook vol enthousiasme aan de slag met de opdracht van de Sint. De derde piet vindt het allemaal maar zozo en verlangt eigenlijk terug naar die goeie ouwe tijd van
handgeschreven brieven. Zij is dan ook niet zo zuinig op haar tablet en is hem kwijt. Deze derde piet valt in slaap en wordt wakker in het verleden, waar zij een ouderwetse Zwarte Piet aantreft, compleet met roe en zak. Dat wil Piet nou ook weer niet en ze wordt er verdrietig van. Op zoek naar een manier om terug naar ‘nu’ te komen struikelt ze en valt bewusteloos neer.

Bij wakker worden blijkt zij nu in de toekomst te zitten waar alles via de computer en tablet gaat en de Pieten op vakantie zijn gestuurd. Sint blijft in Spanje en regelt alles op afstand via een robot. Dit wil Piet natuurlijk helemaal niet en wordt hier helemaal verdrietig van. Op zoek naar een tablet om de Sint te vragen alles weer terug te draaien, struikelt zij op de trap en valt weer. Zo vinden de twee jongere Pieten haar als ze terugkomen van hun klusjes. Als Piet vertelt wat zij heeft gezien en gehoord lachen ze, want Piet heeft alles gedroomd.

Pietje drie kan dus zijn Pietjesverdriet ‘opbergen’ en op haar tablet, die de andere pieten gevonden hebben, ook de opdracht lezen.

De opvoering voor HLTsamen werd door een grote groep kinderen en hun ouders met veel plezier bekeken. Na afloop werden de op het toneel door de drie Pieten tijdens het stuk verzamelde cadeautjes door Sinterklaas en de Pieten uitgedeeld.