Pieten polonaise bij intocht Sinterklaas in Sassenheim

Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in Sassenheim. Op het Kerkplein was dit jaar voor het eerst een podium met optredens van Adest Musica, Total Move, Circuspieten Atleta en DJ Chipito. De middag werd afgesloten met een Pieten polonaise waar Sinterklaas en de prins Martinus van carnavalsvereniging De Saksen voorop gingen. De polonaise voor de Hoofdstraat telde 123 deelnemers.

In Sassenheim kwam Sinterklaas voor het eerst aan met zowel roetveegpieten als zwarte pieten op de boot. De Sint meerde aan in de Oosthaven. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Breuer en een erehaag van scouting Tjarda. Terwijl de kinderen liedjes zongen werden presentator Nico en DJ Chipito alvast naar podium op het het Kerkplein gestuurd.

Sinterklaas reed op zijn paard over een speciaal pad midden over de Oosthaven zodat zo veel mogelijk kinderen hem konden zien. Onder begeleiding van de Jeugdband Adest Musica gaat Sinterklaas vervolgens naar het centrum.

Kerkplein
Business Platform Teylingen (BPT) en toneelvereniging Pankras zorgden op het Kerkplein voor een vernieuwd spectaculair programma. Terwijl Adest Musica, Total Move en Circuspieten Atleta optredens verzorgden konden kinderen op de foto met Sinterklaas en overal liepen Pieten om pepernoten uit te delen en met kinderen op de foto te gaan. Tussen de optredens door hield DJ Chipito de sfeer er in met gezellige Sinterklaasmuziek.

Aan het einde van de middag kwam prins Martinus van De Saksen en zijn prinses Meike, pages Lily en Noa en adjudant Wessel op het podium. De carnavalsvereniging weet wel hoe een polonaise gelopen moet worden. Vele leden van de carnavalsvereniging liepen samen met Sinterklaas, zijn Pieten en de aanwezige kinderen een polonaise door de Hoofdstraat die een lange optocht van 123 deelnemers vormde.

Videoboodschap
Sinterklaas heeft het dit jaar zo druk, hij kan niet bij iedereen langskomen voor een huisbezoek. Maar hij heeft wel tijd gehad om voor gezinnen een videoboodschap op te nemen. Zie dit bericht voor meer informatie.

Foto’s Edwin van der Wijngaard.