Jacky Lispet

Jacky, wanneer ben jij lid geworden:
Ik moest even terugzoeken hoor! In 2006 ben ik gestart bij de jeugd.

Waarom ben je lid geworden:
Mijn zusje speelde toneel. Toen ik een uitvoering van haar gezien had werd ik ook enthousiast en heb ik me aangemeld. Vond ze niet heel leuk trouwens, de afspraak was dat als we te veel ruzie zouden krijgen ik er weer vanaf moest. Dat is goed gekomen; we spelen allebei nog steeds bij Pankras.

Wat was je eerste rol:
Een van de Firegirls in Rock&Doll bij de jeugd, mijn eerste rol bij de volwassenen was in het jubileumstuk van De Gidsen.

Wat vind je het leukste bij Pankras:
Dat je de ruimte krijgt om, naast het toneelspelen, op verschillende creatieve vlakken bezig te zijn; als je het leuk vindt om te bouwen of te grimeren dan krijg je daar ook de kans voor. En natuurlijk de leden, door de jaren heen is er een hechte vriendengroep ontstaan waar we ook buiten Pankras om leuke dingen mee doen.

Wat zou je graag nog eens spelen/doen:
Hoewel ik niet echt kan zingen, lijkt het me geweldig om een vertolking van Les Miserables op de planken te zetten met de vereniging.

Wat doe je altijd vlak voor een uitvoering:
Ik zonder me af om als een gek al mijn tekst door te lezen omdat ik bang ben dat ik alles vergeten ben. Medespelers zijn me regelmatig kwijt geweest vlak voor een voorstelling, dan hoor ik ze roepen en kom ik uit mijn schuilplaats.

Heb je nog meer hobby’s:
Fotograferen en bewerken, tekenen en uit eten gaan.

Welke rol zou je graag nog eens willen spelen:
Als in; een rol uit het verleden nog een keer? Dan ga ik voor mijn rol van dochter Virginia in Het Spook van Canterville.

Welk moment vergeet je nooit meer:
Tijdens De Keukengeheimen van Batenburg schrok ik van iets in de zaal waardoor ik mijn tekst even kwijt was. Tegenspeler Erwin had dit in de gaten en kon me helpen zodat alles gewoon doorliep terwijl het publiek niets in de gaten had. Zo’n fijn gevoel als je op die manier op elkaar kunt vertrouwen op het toneel!

Foto: Jacky (links) in De Keukengeheimen van Batenburg (2017)