Jan Zwetsloot en Henny Went jubilarissen bij Pankras

Toneelvereniging Pankras heeft het afgelopen weekend twee jubilarissen gehuldigd. Jan Zwetsloot is 50 jaar lid van Pankras. Hij is zaterdag benoemd tot erelid. De tweede jubilaris is Henny Went. Hij is 40 jaar lid van Pankras.

Jan Zwetsloot speelde in vele toneelstukken maar zijn mooiste rol vond hij die van goedheiligman. Hij droeg de mijter gedurende zo’n 35 jaar tijdens de intocht en vele huisbezoeken.

Henny Went is al 40 jaar decorontwerper en -bouwer bij Pankras. Zijn eerste toneelstuk had direct al vijf verschillende decors en zeven wisselingen. Hij is ook jaarlijks betrokken bij de Sinterklaasintocht.

Jan Zwetsloot speelde afgelopen weekend en komend weekend de rol van opa Bakema in het blijspel Vrouw Holle en de zoutmikser. De uitvoeringen zijn op 13 april om 20:00 uur en 14 april om 14:00 uur in Het Onderdak in Sassenheim. Kaarten kosten 7,50 en kunnen gereserveerd worden op kaarten@pankras.nl.