Herbert en Fado brengen muziek en notenkaas naar Laagland

Pankras speelde op 16 en 17 maart de familievoorstelling Hoge noot in Laagland. “Werken is… Nootzaak!”, dat is het motto van de Laaglanders die niets anders doen dan noten plukken, eten en slapen. Er is geen tijd voor ontspanning. “Muziek maakt.. Ziek! en muziek maakt… Zwak!”, zegt Lamido, de lord van het Hoogland, tegen notenplukkers Fado, Mifa en Dodo.

Het publiek zag hoe Herbert, de muzikale hertog van het Hoogland naar het Laagland komt om zijn geiten te zoeken. In het bos ontmoet hij freule Fado, de dochter van lord Lamido. Zij wil wel wat meer muziek in het leven van de Laaglanders brengen.

Herbert en Fado worden samen met de geiten en de bok uit Hoogland opgesloten. Als de minister van Nootzaken een geit wil melken maakt hij tot hilariteit van het publiek een vergissing en gaat achter de bok aan. De dieren uit het Hoogland ontsnappen en worden gevolgd door Herbert en Fado.

Ondanks een beschieting met noten door soldaat Solla komen Herbert en Fado weer terug uit het Hoogland. Zij hebben schapen-notenkaas meegenomen en er kan een feestje gevierd worden.