Terugblik Pankrasjeugd: ‘Ik kan geen nee zeggen’ en ‘De gemaskerde moord’

Op 16 en 17 juni 2018 speelden de twee jeugdgroepen beide een toneelstuk.

De jongste groep speelde onder leiding van Nico Sluijmer en Britney Treur het stuk “Ik kan geen nee zeggen” geschreven door Anneke Iseger.

Margriet heeft een probleem: ze kan tegen niemand nee zeggen. Haar vader Klaas maakt zich kwaad hierover, want al het geld gaat op aan verkopers aan de deur en collectes. Dan komt er hulp uit een wel heel onverwachte hoek! De sprookjeswereld gaat zich namelijk met het probleem van Margriet bemoeien, tot woede van Klaas.
Zijn huis wordt overspoeld met sprookjesfiguren, die ieder hun eigen problemen blijken te hebben. Zo maken een Fee in de overgang, een krimpende Reus, een jaloers Roodkapje en een Holle Bolle Gijs die op dieet moet, acte de présence. En Assepoester blijkt helemaal niet zo’n aardig meisje te zijn, getuige het verhaal van haar stiefmoeder.

Kortom, een sprookje met hedendaagse problemen, overgoten met een humoristische saus.

De oudste groep speelde onder leiding van Liesbeth Beaufort en Caby Clos het stuk De gemaskerde moord, geschreven door Jenny Maas

In de villa van Orchidee en Eugène wordt een groot feest georganiseerd ter ere van Eugènes verjaardag. De familie en de huishouding hebben hard gewerkt om er een mooi feest van te maken. Als het feest op het punt staat om te beginnen wordt Eugène dood gevonden.
Uiteraard is er van een feestje geen sprake meer. De familie, gasten en de huishouding kampen met dit grote verlies en hun verdriet. Als dan ook nog twee inspecteurs onderzoek komen doen naar de doodsoorzaak van Eugène is de consternatie compleet. Ze stellen ook wel erg lastige vragen, en het lijkt wel of niemand de waarheid spreekt.