Gemeentelijke onderscheiding voor Nico Sluijmer

Burgemeester Carla Breuer reikte op zondag 26 juni 2022 een ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Nico Sluijmer (69 jaar) voor zijn inzet voor het jeugdtoneel van Toneelvereniging Pankras uit Sassenheim.

Nico Sluijmer werd in 1975 lid van Toneelvereniging Pankras. In 1997 richtte hij het jeugdtoneel van de vereniging op, samen met Wim Prins. Dit jaar bestaat het jeugdtoneel van Pankras 25 jaar. De uitreiking vond plaats na de jeugdtoneel uitvoering van ‘Grijze opstand’ waar de Duitse kok Helmut werd gespeeld door Nico.

Nico heeft zich vanaf de start met hart en ziel voor de jeugd ingezet: hij regelde de uitvoeringen, heeft jarenlang de regie voor de toneelstukken op zich genomen, maakte draaiboeken en zorgde voor vrijwilligers. Bovendien was hij de steun en toeverlaat voor de jonge toneelspelers. Daarnaast stimuleerde hij de jeugdspelers om door te stromen naar de volwassenen groep. Zo is het jeugdtoneel een mooie kweekvijver voor nieuwe spelers geworden en draagt hiermee bij aan een bruisende vereniging.

Nico Sluijmer neemt na 25 jaar afscheid van het jeugdtoneel. Hij blijft actief als regisseur en speler bij de volwassenen van Pankras.

De Zilveren Barensteel
De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals Nico Sluijmer. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.