Rick van Steijn

Rick, sinds wanneer ben jij lid:
Ik ben lid sinds 2012.

Waarom ben je lid geworden:
Het leek mij heel leuk toneelspelen. Ik had het eigenlijk nog nooit gedaan. Ik was eigenlijk op zoek naar een nieuwe hobby. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze in 2012.

Wat was je eerste rol:
Mijn eerste rol was bij de jeugd van Pankras. Ik speelde in het stuk ‘Oeps een toverfoutje’ de prins.

Wat vind je het leukste bij Pankras:
De groep mensen die lid zijn van Pankras. Ik vind de sfeer die er elke repetitie hangt heel leuk en ik vind het altijd gezellig om bij de repetities te gaan kijken.

Wat zou je graag nog eens spelen:
Ik zou heel graag ooit nog eens in een grote, bekende productie willen spelen bij Pankras. Het zou mij ontzettend leuk lijken om zoiets op de planken neer te zetten.

Wat doe je altijd vlak voor een uitvoering:
Ik word altijd vlak voordat de uitvoeringen beginnen nerveus. De rest van de dag heb ik hier nog weinig last van. Ik probeer vaak nog even m’n tekst door te nemen of juist even m’n ontspanning op te zoeken door muziek te luisteren of te kletsen met anderen.

Heb je verder nog hobby’s:
Ik hou verder van zwemmen, wandelen, fietsen en actief bezig zijn.

Wat is je favoriete speltraining:
Ik hou erg van improvisatie speloefeningen. Je kunt dan lekker je eigen gang gaan en je hoeft je niet aan de tekst te houden. Vaak vind ik speloefeningen van de lama’s ook heel leuk. Dit vind ik ook hele leuke speloefeningen om te gebruiken als ontspanning voor of na afloop van de repetities.

Welke rol zou je graag nog eens spelen:
Mijn rol als Slome Rick in het stuk ‘Kapsones schuit vaart uit’. In dit stuk speelde ik de kok van het schip en was mijn uitdaging van deze rol het hele stuk stotteren. Richting het einde van de repetitie tijd kreeg ik het eindelijk onder de knie om echt goed te stotteren op de juiste momenten in mijn tekst. Zelfs tijdens de uitvoering kon ik bij bepaalde woorden niet meer uit m’n woorden komen door het stotteren! Hahaha!!

Welk moment op toneel vergeet je nooit meer:
Mijn allereerste rol bij de volwassenen. Nadat ik doorstroomde van de jeugd naar de volwassenen had ik, doordat iemand z’n rol terug gaf, meteen een rol te pakken. Hier was ik heel blij mee, maar de rol was wel een uitdaging. Toen ik eenmaal op het toneel stond met de groep had ik het zo naar m’n zin. Dat moment zal ik nooit vergeten.

Als je morgen de loterij zou winnen, wat zou je dan doen:
Een vakantie boeken naar een warm en mooi land!!!!! Heerlijk even ontspannen en genieten.

 

Foto: Rick (tweede van rechts) in ‘Spin tussen de rozen’ (2018)