Terugblik: Vrouw Holle en de zoutmikser

Vrouw Holle en de zoutmikser is een blijspel in 4 bedrijven door Theo Akkermans, onder regie van Nico Sluijmer.  De uitvoeringen waren in Theater ’t Onderdak op 6, 7, 13 en 14 april 2019. Hierin vierden we ook het 50-jarig Pankrasjubileum van Jan Zwetsloot en het 40-jarig jubileum van Henny Went.

Jan Zwetsloot
Jan trok zich een paar jaar geleden terug als speler. Hij vond het beter zelf de beslissing om te stoppen te nemen dan om het aan anderen over te laten. Jan was erg verdienstelijk in zijn actieve jaren. Hij speelde vele rollen, trad jarenlang op als Sinterklaas, speelde poppenkast, deed samen met zijn vrouw Truus het schoonmaken van onze bar en repetitieruimte en ga zo maar door.

Henny Went
Henny was jarenlang de spil van de technische dienst maar hij verhuisde naar Ter Apel waardoor het voor hem moeilijk werd om nog als actief lid bezig te zijn. Toch koos hij ervoor lid te blijven en we zien hem bij belangrijke evenementen en feesten. Buiten zijn activiteiten in de bouwploeg deed Henny nog veel andere dingen zoals optreden als zwarte Piet, feestcommissie, bestuurslid enz.

Pankras kijkt terug op 4 superleuke uitvoeringen waarbij beide jubilarissen in het zonnetje werden gezet!