Project ‘de Doos’; Pankras speelt voor eigen leden

Ondanks dat Pankras 4 uitvoeringen per jaar speelt, zijn er tijden dat niet iedereen in een productie zit. Om deze tijd op te vullen, is er een project genaamd ‘de Doos’ (afgeleid van ‘out of the box’ en ‘iets uit de doos halen’).

Liesbeth Beaufort en Meerten van der Werf hadden deze keer de eer om de Doos te vullen en uiteindelijk werd er samen met de groep besloten dat het thema deze keer ‘Als de gêne is gekomen’ was. Er werden 2 brainstormavonden gepland en daarin mochten alle deelnemers hun inbreng doen. Daarna volgden een aantal repetities waarbij de plaatjes werden ingekleurd en de spelers allemaal hun rol vonden.

Op 29 oktober werd in ruimte 10 van het Onderdak voor eigen leden en aanhang de voorstelling ten tonele gebracht. Alle decorstukken waren, hoe toepasselijk bij een project als ‘de Doos’, van kartonnen dozen gemaakt. Schaamteloos en zonder schroom werd er gekeken naar een tv show waarbij niets of niemand werd gespaard… zelfs het publiek niet!