Vrouw Holle en de zoutmikser

Trees en Jacoba runnen samen een bejaardenpension, dat gehuisvest is in een hoofdwoning annex zes vakantiewoninkjes. Twee van die huisjes zijn verhuurd aan vakantiegangers en die brengen behoorlijk wat op. Reden voor Jacoba om ook huurders voor nog een paar huisjes te willen. Maar dan zouden de pensiongasten naar het bejaardenhuis moeten! Of het moet zo geregeld worden dat de oudjes willen gaan samenwonen. Maar dan rijst de vraag: wie bij wie? Alles liever dan naar het bejaardenhuis, dus gaat ieder op zijn of haar manier aan de slag om “zich in te dekken”. Tussen al die verwikkelingen door, loopt die gekke vrouw Holleman maar te repeteren voor haar playbackshow. Daar zou je toch tureluurs van worden? Ze wil zelfs meedoen aan de zoutmikser! Vrouw Holle, moet dat nou?

Vrouw Holle en de zoutmikser is een blijspel in 4 bedrijven door Theo Akkermans. onder regie van Nico Sluijmer. Zin om te komen kijken naar alle verwikkelingen rondom de familie Hanegraaf en vrouw Holleman? Kom dan kijken in Theater ’t Onderdak op 6, 7, 13 of 14 april bij een van onze uitvoeringen. Hierin vieren we ook het 50-jarig Pankrasjubileum van Jan Zwetsloot en het 40-jarig jubileum van Henny Went.

De voorstellingen van 6 en 13 april beginnen om 20:00 uur.
De voorstellingen van 7 en 14 april beginnen om 14:00 uur.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via kaarten@pankras.nl.

Jan Zwetsloot
Jan trok zich een paar jaar geleden terug als speler. Hij vond het beter zelf de beslissing om te stoppen te nemen dan om het aan anderen over te laten. Jan was erg verdienstelijk in zijn actieve jaren. Hij speelde vele rollen, trad jarenlang op als Sinterklaas, speelde poppenkast, deed samen met zijn vrouw Truus het schoonmaken van onze bar en repetitieruimte en ga zo maar door. Dit keer zal Jan nog een keer schitteren in een stuk waarin hij samen speelt met vele oudgedienden.

Henny Went
Henny was jarenlang de spil van de technische dienst maar hij verhuisde naar Ter Apel waardoor het voor hem moeilijk werd om nog als actief lid bezig te zijn. Toch koos hij ervoor lid te blijven en we zien hem bij belangrijke evenementen en feesten. Buiten zijn activiteiten in de bouwploeg deed Henny nog veel andere dingen zoals optreden als zwarte Piet, feestcommissie, bestuurslid enz.